10 mei 2023

Het Rijksmuseum biedt liefhebbers de mogelijkheid de tentoonstelling ‘Vermeer’ in het laatste weekend, op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni, tot 2 uur ’s nachts te bezoeken. Hierdoor krijgen ruim 2600 mensen nog een allerlaatste kans de tentoonstelling te zien. Vanwege de verwachte grote belangstelling zal het Rijksmuseum de beschikbare starttijden verloten via de website. Om kans te maken op deze extra kaarten kunnen geïnteresseerden zich tot vrijdagmiddag 17 uur inschrijven op
de website van het Rijksmuseum.

Na vrijdagmiddag 17 uur vindt de loting plaats via een computergegenereerd systeem en onder toezicht van een notaris. Uiterlijk dinsdag 16 mei krijgen degenen die ingeloot zijn via een e-mail bericht. Iedereen die is ingeloot, kan tot woensdag 17 mei 10 uur ’s ochtends maximaal twee tickets reserveren voor een starttijd op vrijdagavond 2 of zaterdagavond 3 juni tussen 21.30 en 00.30 uur, tegen de gangbare toegangsprijs.

Belangstelling
De belangstelling voor de tentoonstelling Vermeer is enorm. Vanaf september 2022 waren de tickets in de verkoop. Door de lovende kritieken in nationale en internationale media waren alle tickets al op de derde dag van de tentoonstelling geboekt. Naar aanleiding hiervan werden de openingstijden voor de tentoonstelling verder verruimd. Ook deze extra tickets waren in een paar dagen tijd weg. Nu verlengt het Rijksmuseum in het allerlaatste weekend nog één keer de openingstijden zodat de laatste liefhebbers kans maken de tentoonstelling alsnog te zien. De tentoonstelling ‘Vermeer’ is nog te zien tot en met zondag 4 juni 18 uur.

Bron: persbericht Rijksmuseum

Beeld: ‘Het melkmeisje’, 1658-59, Rijksmuseum, Amsterdam