Museum Prinsenhof Delft lanceert een 3D tour door nieuwe tentoonstelling: Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800. Met deze tour kunt u virtueel langs ongeveer tachtig meesterstukken lopen, waaronder nautilusbekers, drinkschalen en speciale tafelstukken uit de 17de en 18de eeuw.

Delfts zilver behoorde aan het begin van de 17de eeuw tot de top van de Lage Landen. Voor het eerst in 50 jaar presenteert Museum Prinsenhof Delft een overzicht van het mooiste wat op dat gebied in Delft is gemaakt. In totaal zijn 80 topstukken uit de bloeiperiode van de Delftse zilversmeedkunst te zien: pronkstukken als nautilusbekers, drinkschalen en speciale tafelstukken uit de 17de eeuw, maar ook spektakelstukken voor de thee- en tafelceremonie en kostbare toiletserviezen uit de 18de eeuw. Hoogtepunten uit de vooraanstaande eigen zilvercollectie worden aangevuld met bruiklenen uit binnen- en buitenland.

U kunt twee mogelijke routes door de tentoonstelling bewandelen: één waarin u stap voor stap door de tentoonstelling loopt en één waar u de volledige vrijheid krijgt zelf rond te kijken. Klik hier om naar de tour te gaan. 

Bron: Museum Prinsenhof Delft
Beeld: CvDijck koelvat 1714 – Albertine Dijkema