Speciaal voor het vijftigjarig bestaan van Paradiso maken vijftig ontwerpers die geestverwantschap hebben met het podium een vrij ontwerp. De vijftig ontwerpen worden roulerend geëxposeerd in Paradiso. Met dit project wordt een ode gebracht aan de Paradiso-posters en haar ontwerpers.

Deelnemende ontwerpers
Tussen de lijst met ontwerpers staan gerenommeerde namen als Experimental Jetset, Kees Maas, Max Kisman, Peter te Bos en Typex, maar ook jong talent waar Paradiso mee werkt zoals Merel Corduwener en Sjoerd Jansen.

Expositie in Paradiso
Sinds de officiële verjaardag op 30 maart 2018 hangen er bij de kelderbar in Paradiso vier lijsten met daarin vier verschillende posters. Iedere poster is op deze manier vier weken te zien. Aan het einde van de expositie worden alle vijftig posters in een galerie in Amsterdam tentoongesteld.

Website en verkoop van posters
De website www.50posters.nl wordt wekelijks aangevuld met een nieuwe poster die vanaf dat moment ook in Paradiso te bezichtigen is. Van iedere poster zijn er slechts twintig gezeefdrukte exemplaren, waarvan er tien online te koop zijn voor 20 euro per stuk.

Bron: Persbericht Paradiso
Beeld: Expositie bij de kelderbar van Paradiso, foto: Erik Luyten