Iedereen is uitgenodigd om op 7 en 8 oktober te tekenen in het Rijksmuseum. Het hele weekend zijn er gratis activiteiten die in het teken staan van de tentoonstellingen Matthijs Maris en Johan Maelwael. Samen met het tijdschrift Flow organiseert het Rijksmuseum op zaterdag 7 oktober een masterclass met Flow-illustrator Marenthe Otten. En voor wie er niet genoeg van krijgt, kan buiten een meesterwerk maken op de bekende I amsterdam-letters.

Big Draw 2017
Op 7 en 8 oktober viert het Rijksmuseum het internationale tekenfestival Big Draw voor de vierde keer met gratis tekenworkshops, tours en een masterclass. Hoogtepunt is een workshop Bewegend tekenen, geïnspireerd door de dromerige tekeningen van Matthijs Maris. Onder begeleiding van een cellist beelden professionele dansers emoties uit die bezoekers kunnen tekenen. In de Bibliotheek is een workshop Handlettering te volgen, gebaseerd op getijdenboeken en handschriften uit de tentoonstelling Johan Maelwael. Ook zijn er workshops modeltekenen en initiaal versieren.

Tekenen in- en om het Rijksmuseum met Flow en Amsterdam Marketing
Het Rijksmuseum is voor deze editie een samenwerking aangegaan met tijdschrift Flow en de Gemeente Amsterdam. Samen met Flow organiseert het Rijksmuseum een masterclass met illustrator Marenthe Otten. Marenthe Otten werkt onder meer voor Flow, Happinez, Elle en Margriet. Amsterdam Marketing heeft speciaal voor de gelegenheid de I amsterdam-letters op het Museumplein van lijsten voorzien zodat ook buiten mensen hun favoriete kunstwerk kunnen tekenen.

#hierteekenen
In 2015 lanceerde het Rijksmuseum tijdens Big Draw de campagne #hierteekenen, met dank aan ING. Met deze campagne nodigt het Rijksmuseum iedereen uit om tekenend de museumzalen in te gaan en zo beter te leren kijken naar de schoonheid van kunst.

Big Draw in het Rijksmuseum is mede mogelijk gemaakt door ING en Royal Talens.

De teekentours en masterclass op 7 en 8 oktober zijn binnenkort gratis te reserveren op rijksmuseum.nl.
Bezoekers kunnen zonder reservering de workshops bijwonen. Deelname is gratis, exclusief museumticket.

Bron en foto: Persbericht Rijksmuseum