Op initiatief van Art Rotterdam, de belangrijkste beurs voor hedendaagse kunst in Nederland, slaan 33 Nederlandse galeries voor hedendaagse kunst de handen ineen. Zij presenteren hun kunstwerken op het online platform Gallery Viewer.

Online oriëntatie
Gallery Viewer maakt het aanbod van kunstwerken transparant en geeft uitgebreide achtergrondinformatie. Dit ambitieuze samenwerkingsproject stelt bezoekers in staat zich breed te oriënteren. Niet alleen verschaft het een uitputtend overzicht, ook biedt het de gelegenheid, door middel van tekst en filmpjes, de verschillende kunstenaars en hun achtergronden nader te bestuderen.Een belangrijk voordeel is bovendien de filtermogelijkheid voor informatie op maat. Zo kun je filteren op prijsklasse en techniek (schilderkunst, fotografie etc.), maar ook op namen of werken van kunstenaars die door een museum of bedrijfscollectie zijn aangekocht.

Offline aanschaf
“Gallery Viewer is een geweldig middel om nieuwe groepen kunstkopers aan te boren en liefhebbers en verzamelaars beter te informeren”, aldus Fons Hof, directeur van Art Rotterdam. “De uiteindelijke aanschaf zal vooral in de galerie en op de beurs plaats vinden. Kunstkopers willen het kunstwerk eerst wel even in het echt zien en er met de galeriehouder over spreken voordat ze tot aankoop over gaan.”

Over Art Rotterdam
Art Rotterdam is een gerenommeerde en verrassend gevarieerde kunstbeurs. Jaarlijks biedt dit evenement een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De focus op jonge kunst, de variëteit van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie verlenen Art Rotterdam een unieke uitstraling. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van kunstbeurzen en trekt ieder jaar meer bezoekers uit binnen- en buitenland. Museumtijdschrift is Mediapartner van Art Rotterdam.

Deelnemende galeries
Akinci Gallery, Willem Baars Projects, Vriend van Bavink, Borzo, Ellen de Bruijne Projects, C&H Gallery, Josilda da Conceição Gallery, Stigter van Doesburg, Andriesse Eyck, Galerie Fontana, Galerie van Gelder, Annet Gelink Gallery, Grimm Gallery, Dudok de Groot, Galerie Helder, Gerhard Hofland, Kahmann Gallery, Roger Katwijk, Kers Gallery, Maurits van de Laar, Wouter van eeuwen, Livingstone, Lumen Travo, Ron Mandos, Qlick Gallery, Galerie Ramakers, The Ravestijn Gallery, Slewe, Frank Taal, Tegenboschvanvreden, Torch Gallery, Upstream Gallery, Fons Welters.

Bekijk het aanbod op Galleryviewer.com

Bron: persbericht Coebergh Communicatie & PR
Beeld: Oprichters van Gallery Viewer Johan de Bruijn (links) en Fons Hof. Foto: Marissa Splinter