De tentoonstelling ‘Artemisia. Vrouw & Macht’ in Rijksmuseum Twenthe wordt verlengd tot en met 27 maart 2022. Dat is gelukt dankzij de enorme flexibiliteit en bereidwilligheid van alle bruikleengevers. Hiermee krijgt iedereen die de tentoonstelling nog niet bezocht, alsnog de kans om de fenomenale schilderijen van Artemisia Gentileschi en haar tijdgenoten te zien. 

Net als alle andere musea in Nederland sloot Rijksmuseum Twenthe haar deuren op zondag 19 december 2021 en was het voor het publiek niet meer mogelijk om de bijzondere tentoonstelling van Artemisia te bezoeken. Het museum is ontzettend blij en dankbaar dat de ruim twintig bruikleengevers uit acht Europese landen en de Verenigde Staten bereid zijn geweest om het publiek de kans te geven om de tentoonstelling alsnog te bezoeken.

Artemisia Gentileschi (1593 – na 1654) was één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Italiaanse schilderkunst uit de zeventiende eeuw. Als vrouw manifesteerde zij zich in een mannenwereld, zonder zich te conformeren. Maar weinig vrouwen vergaarden zoveel roem, tijdens én na hun leven, dat wij aan haar voornaam voldoende hebben: Artemisia.

Bron: Persbericht Rijksmuseum Twenthe
Beeld: Artemisia Gentileschi, ‘Jaël en Sisera’, 1620, Museum of Fine Arts, Boedapest