Tijdens misschien wel de mooiste dagen op het landgoed van Kasteel Keukenhof, als de dahlia’s in bloei staan, pakt het LAM museum uit met een vette ervaring. Ken je dat gelukzalige gevoel van dat knapperige, zoute patatje op vrijdagavond? Precies dat ervaar je deze dagen voor het LAM museum, alleen deze keer zónder vette vingers en zónder die 312 calorieën. Ga liggen in een gigantisch, levensechte patatbak en hoor hoe gewone mensen zoals jij en ik op zoek zijn naar geluk via snacks, sneakers, shoppen, luxereisjes en andere ervaringen.

‘Snackgeluk’ van Tryater, foto: Heleen Haijtema

Frietjes uit Friesland
De XXL frietbakjes waarin je kunt liggen en de snackverhalen van anderen kunt horen, zijn bedacht door het Friese gezelschap Tryater van theatermakers Aukje Schaafsma en Karel Hermans. Snackgeluk, Snackgelok op z’n Fries, was eerder een hit op het bekende festival Oerol. LAM directeur Sietske van Zanten: ‘Geweldig dat we deze ervaring naar de Bollenstreek halen. De XXL patatbakken toveren we een glimlach op je gezicht en laten je, zonder dat het zwaar wordt, nadenken over je eigen guilty pleasures. Waar hunker ik steeds weer naar en welke leegte probeer ik daarmee op te vullen?’

Van eindeloos shoppen tot nóg een tatoeage
Snacken is in Snackgeluk meer dan naar friet en chocolade verlangen. Ben jij wat je eet, koopt of verzamelt? Hoe snack jij je gelukkig? Je hoort het verhaal van een vrouw die maar blijft shoppen. ‘Soms bleef ik zolang winkelen dat ik te laat op mijn werk kwam.’ De man die steeds een nieuwe tatoeage wil, vertelt hoe hij de slappe lach krijgt als hij zijn eerste laat zetten. Of misschien herken je je in het verhaal van de man die speciale sneakers verzamelt: ‘Je lichaam zegt gewoon: die móét ik hebben. Na drie dagen is de dopamine weer weg.’

Snackgeluk voor de hele familie, een cadeautje van het LAM museum
De ervaring Snackgeluk is leuk voor alle leeftijden, super fotogeniek en krijg je cadeau van het LAM museum. Mis het niet: de mega patatbakjes zijn alleen te beleven van woensdag 7 t/m zondag 11 september 2022. Je vindt de XXL frietbakken voor het LAM museum. Op deze dagen vinden ook de Dahlia Dagen plaats op het landgoed van Kasteel Keukenhof.

Combineer Snackgeluk met het LAM museum
Na de sessie in de frietbakken van Snackgeluk kun je het LAM museum beleven en genieten van de prachtige tuinen van Kasteel Keukenhof. Voor Snackgeluk en het landgoed heb je geen kaartje nodig, voor het museum kun je een ticket bestellen op lamlisse.nl/tickets. In het LAM museum ervaar je eten via een internationale kunstcollectie op een complete andere manier. Alledaagse dingen worden hier blijvend bijzonder.

Bron: Persbericht LAM museum