Een selectie uit de World Press Photo tentoonstelling is vanaf 24 juli t/m 6 september 2018 gratis te bewonderen op het Open Pleyn van Het Scheepvaartmuseum. World Press Photo organiseert jaarlijks ’s werelds grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd.

Natuur en milieu
Voor deze fototentoonstelling is gekozen voor 82 foto’s uit de jaren 2016, 2017 en 2018 met als thema natuur en milieu. De tentoonstelling valt samen met de jubileumeditie van de Walvisweken die in het teken staan van duurzaamheid en de bescherming van bedreigde diersoorten.

Unieke locatie
Het is voor het eerst dat werk van topfotografen te zien is op de unieke locatie van het Open Pleyn, de binnenplaats met de glazen overkapping van Het Scheepvaartmuseum. Behalve foto’s van buitenlandse fotografen zullen ook foto’s van Nederlandse fotografen worden tentoongesteld, zoals Kadir van Lohuizen en Jasper Doest.

Over Het Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum, gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit 1656, laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum presenteert topstukken uit, wat door experts wordt beschouwd als, een van de beste maritieme collecties ter wereld. Naast tentoonstellingen op historisch vlak, toont het museum werk van hedendaagse internationale kunstenaars en vormgevers. Met 350.000 bezoekers per jaar bevindt het museum zich in de top 10 van Amsterdamse musea en is daarmee een trekker voor binnen- en buitenlandse bezoekers.

Bron: Persbericht Het Scheepvaartmuseum
Beeld: Anuar Patjane Floriuk, 2016 – Persbericht Het Scheepvaartmuseum