Op zondag 3 november is de gloednieuwe zesdelige lezingenserie van Museum Boijmans Van Beuningen in Boekhandel Donner gestart. Tijdens deze eerste, volgeboekte editie spraken romanschrijver Peter Delpeut en museumdirecteur Sjarel Ex over Depot Boijmans Van Beuningen.

Museum Boijmans Van Beuningen en Boekhandel Donner organiseren samen onder de titel ‘Boijmans in Donner’ een reeks van zes zondagmiddagen waarin een kunstboek of een kunstenaar centraal staat. In de eerste editie, op zondag 3 november, was romanschrijver Peter Delpeut te gast en werd ingegaan op het toekomstige Depot Boijmans Van Beuningen dat in 2021 de deuren opent. Tot en met april komend jaar vindt elke maand een lezing plaats op de zondagmiddag. De lezingen zijn gratis bij te wonen, reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Museum Boijmans. Boekhandel Donner heeft de grote winkelverbouwing onlangs afgerond. Het museum is in 2019 aan de ingrijpende, grootschalige renovatie en vernieuwing begonnen. In de nieuwe winkel in het hart van Rotterdam, biedt Donner het museum een nieuwe vorm van zichtbaarheid.


Museumdirecteur Sjarel Ex
: “Het museum is in transit en doet hard haar best om zichtbaar te blijven onder meer door het initiëren van mooie samenwerkingen met tientallen instellingen in de stad. Het komende half jaar kunnen Rotterdammers alle transitgeheimen ook via de lezingenreeks volgen.

Boijmans in Donner #2: Meesterlijk!
In de tweede editie van ‘Boijmans in Donner’ op 15 december zal conservator oude schilder- en beeldhouwkunst Friso Lammertse aanschuiven. Lammertse zoomt in op meesters in de collectie van Boijmans, van wie het werk te bewonderen is in de gelijknamige tentoonstelling ‘Meesterlijk!’. Dit is de derde ‘Boijmans bij de Buren’ tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam, vanaf 7 december te zien.
Zondag 15 december 2019 | 14:00

Boijmans in Donner #3: Ateliergeheimen
Conservator historische vormgeving en samensteller van de tentoonstelling ‘Ateliergeheimen’ Alexandra van Dongen brengt op 19 januari de werken en levens van zes in Rotterdam geboren kunstenaars voor het voetlicht. De tentoonstelling ‘Ateliergeheimen’ is vanaf 14 december te zien in Museum Rotterdam, als onderdeel van het programma ‘Boijmans bij de Buren’.
zondag 19 januari 2020 | 14:00

Boijmans in Donner #4

Het programma van deze editie wordt binnenkort bekendgemaakt.
zondag 16 februari 2020 | 14:00
 
Boijmans in Donner #5
Het programma van deze editie wordt binnenkort bekendgemaakt.
zondag 22 maart 2020 | 14:00
 
Boijmans in Donner #6
Het programma van deze editie wordt binnenkort bekendgemaakt.
zondag 19 april 2020 | 14:00


Bron: persbericht Museum Boijmans Van Beuningen

Foto: Gianni Boogerd