De grenzen met België zijn nog niet open (naar verwachting rond 8 juni), maar ook in België gaan de musea weer van het slot. Zo opent Bozar in Brussel vanaf dinsdag 19 mei tot 21 juli weer de deuren van vier tentoonstellingen, waaronder publiekslieveling Keith Haring. Volgens het museum is de boodschap van hoop en solidariteit die Haring uitdroeg met zijn iconische kunstwerken, vandaag relevanter dan ooit. Een moment van troost en verstrooiing in deze verwarrende tijden.

WAT GAAT ER OPEN?
BOZAR heropent lopende tentoonstellingen. De retrospectieve van Keith Haring is uitzonderlijk verlengd. De komende weken vormen dus de laatste kans om het oeuvre van de Amerikaanse kunstenaar te (her)ontdekken. Bovendien pakt BOZAR meteen uit met een gloednieuwe tentoonstelling: de eerste omvangrijke solotentoonstelling van de Belgische kunstenares Jacqueline Mesmaeker, ism CC Strombeek.

De vier tentoonstellingen die lopen van 19 mei tot 21 juli:
– Keith Haring
– Mondo Cane. Jos de Gruyter & Harald Thys
– The World as a Pavilion. Vjenceslav Richter
– Jacqueline Mesmaeker. Ah, quelle aventure !

Wat betreft de bezoekersaccommodatie zullen BOZAR Tickets en BOZAR Bookshop weer toegankelijk zijn. BOZAR Restaurant en Café Victor blijven voorlopig gesloten.

HOE BEZOEK JE BOZAR?
Er is de voorbije weken hard gewerkt achter de schermen: diensten, werking en parcours werden grondig herdacht om de bezoekers een vlot en veilig bezoek te garanderen. Naast het respecteren van de evidente maatregelen die ook elders van kracht zijn (zoals beschikbaarheid van handgel, extra reiniging van toiletten en deurklinken, geen cash betalingen, beheersing bezoekersstromen…) heeft BOZAR 5 tips & regels uitgewerkt om de tentoonstellingen comfortabel en veilig te bezoeken.

1. Koop je ticket online en kies een tijdslot
Om het aantal mensen per ruimte te beperken, is het noodzakelijk een tijdslot te kiezen. Is jouw tarief niet online beschikbaar, dan kan je je ticket(s) fysiek bij BOZAR Tickets kopen. Onze ticketshop laat een beperkt aantal bezoekers tegelijk binnen, aanvaardt enkel elektronische betalingen en is uitsluitend toegankelijk met een mondmasker. Mensen die onder hetzelfde dak wonen mogen samen de expo bezoeken. Er zijn geen groepsbezoeken, rondleidingen met gids of nocturnes mogelijk.
2. Laat tassen en rugzakken thuis
De vestiaires en lockers zijn gesloten.
3. Vergeet je mondmasker niet
Het dragen van een mondmasker is verplicht in heel het gebouw.
4. Houd afstand
Respecteer social distancing en houd 1,5 meter afstand. De signalisatie en stewards helpen daarbij.
5. Geniet van de kunst
We hebben aan alles gedacht en beloven je een aangenaam en veilig bezoek. Het personeel van BOZAR kijkt er naar uit om iedereen terug te verwelkomen.

De gedetailleerde lijst maatregelen vind je hier:

Info & tickets: www.bozar.be

Bron: persbericht Bozar
Beeld: Zaalzicht Keith Haring (c) Foto: Sophie Kugel