Het Rijksmuseum is vanaf 1 juni weer dagelijks geopend. Hierbij staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers voorop. Om voor iedereen het bezoek zo veilig en zo aangenaam mogelijk te maken is een aantal maatregelen genomen. Zo kunnen bezoekers vanaf nu alleen online een kaartje kopen en wordt een beperkt aantal mensen per tijdsblok toegang verleend. De tentoonstelling Caravaggio-Bernini. Barok in Rome die op 14 februari opende, is nog te zien tot en met 7 juni.

Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum: Het is van groot belang dat we het museum weer kunnen openstellen voor het publiek. Juist in deze tijd biedt kunst houvast. We zullen er alles aan doen om een bezoek aan het museum voor iedereen zo veilig en prettig mogelijk te maken.

Maatregelen
Voorlopig is het alleen mogelijk om een kaartje te kopen via de website van het Rijksmuseum. Dit geldt voor iedere bezoeker (ook museumkaarthouders en Vrienden). Via de website van het Rijksmuseum is een tijdsblok te boeken waarop men het museum binnen kan gaan. Zo kunnen we het aantal bezoekers dat tegelijk in het museum aanwezig is, reguleren. Ook worden extra hygiëne-maatregelen getroffen voor zowel het publiek als voor de medewerkers.

Bron: Rijksmuseum
Beeld: Michelangelo Merisi da Caravaggio, ‘Narcissus’, collectie Gallerie Nazionali d’Arte Antica, Palazzo Barberini, Rome