Thuiswerken: de meeste mensen zijn er inmiddels wel aan gewend. Menig slaapkamer, keukentafel en bank is het afgelopen jaar omgetoverd tot werkplek. Bent u wel toe aan een andere werkomgeving maar kunt u nog niet naar kantoor? Meldt u dan aan om in dit UNESCO Werelderfgoed te kunnen werken, net zoals Gerrit Rietveld en Truus Schröder hebben gedaan. Het Rietveld Schröderhuis was niet alleen woonhuis, maar Rietveld en Schröder hebben jarenlang op de benedenverdieping een werkplek gehad. Met deze winactie kunt u in hun voetsporen treden. Deze winactie wordt uitgezet in het kader van de jaarlijkse Rietvelddag.

Thuiswerken in UNESCO Werelderfgoed
Op maandag 21 juni wordt het Rietveld Schröderhuis beschikbaar gesteld voor thuiswerkers. Er zijn 2×2 plekken: ’s ochtends van 9.00 tot 12.30 uur is er plek voor twee mensen en ’s middags van 13.30 tot 17.00 uur. Er is een tafel, stoel en wifi. Als u komt werken, zorgt het team van het Rietveld Schröderhuis ook voor koffie en lekkers. Uiteraard wordt alles coronaproof geregeld. Er worden die dag foto- en video-opnames gemaakt, die op de Rietvelddag – zondag 27 juni- via de kanalen van het Rietveld Schröderhuis worden gedeeld.

Hoe meld ik me aan?
Meldt u uiterlijk zondag 13 juni aan via dit formulier. Vertel kort wie u bent, wat voor werk of studie u doet en waarom u graag deze werkplek wilt. Het team van het Rietveld Schröderhuis zal dinsdag 15 juni de gelukkige werkers bekendmaken.

Over de Rietvelddag
Op zondag 27 juni wordt de Rietvelddag georganiseerd; een jaarlijkse themadag om het erfgoed van Gerrit Rietveld te eren. Dit jaar staat de Rietvelddag in teken van thuiswerken. Lees verder via deze link.

Bron: Rietveld Schröderhuis
Beeld: Stijn Poelstra