Door de enorme belangstelling voor de tentoonstelling Jan Taminiau: Reflections is het Centraal Museum Utrecht op donderdag 23 augustus tot 21 uur geopend. Het museum geeft met deze verruimde openingstijden zo veel mogelijk bezoekers de kans om de grootse modetentoonstelling te bezoeken. ‘Jan Taminiau: Reflections is nog te zien tot en met 26 augustus. De toegangskaarten worden in tijdsloten verkocht en zijn online te bestellen. Wegens drukte heeft het museum extra kaarten beschikbaar gesteld.

In Centraal Museum Utrecht is sinds 21 april Jan Taminiau: Reflections te bewonderen. Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van het werk van Taminiau getoond. Het publiek wordt meegenomen in de wereld van onderzoek, herinneringen, inspiratie, experiment en vakmanschap van één van de meest belangrijke en toonaangevende modeontwerpers van Nederland.

Ninke Bloemberg, modeconservator, vertelt: “De tentoonstelling biedt je als bezoeker een uniek kijkje in het hoofd van deze bijzondere Nederlandse ontwerper. Ik ben ongelooflijk trots dat we dit samen met hem hebben kunnen realiseren.”

Best bezochte tentoonstelling in de afgelopen 25 jaar
Ondanks het warme weer van de afgelopen weken heeft de bezoeker het Centraal Museum goed weten te vinden. Tot nu toe bezochten al meer dan 80.000 mensen deze bijzondere tentoonstelling. Marco Grob, zakelijk directeur Centraal Museum, is enorm trots op deze aantallen. “Het is de best bezochte tentoonstelling van het Centraal Museum in de afgelopen 25 jaar. Eerder dit jaar braken we al een record met de tentoonstelling over Pyke Koch en binnen enkele maanden hebben is dit echter al weer verbroken.”

Bron en beeld: Persbericht Centraal Museum