Van onze redactie – Vanaf donderdag 28 september is een gefilmde versie van een aantal tentoonstellingen van David Hockney te zien in verschillende bioscopen in Nederland, van Maastricht tot Groningen. Voor wie niet de mogelijkheid heeft om de zeer succesvolle tentoonstelling ‘A Retrospective’ te bezoeken in Parijs, gemaakt ter ere van Hockney’s tachtigste verjaardag, biedt de nu getoonde film ‘David Hockney at the Royal Academy of Arts’ de mogelijkheid om alsnog andere tentoonstellingen van Hockney te bekijken.

De film is deel van de kunstdocumentairereeks ‘Exhibition on Screen’. Aan de hand van interviews die speciaal werden gehouden voor deze documentaire, krijgt de kijker een beeld van twee van Hockney’s grootste tentoonstellingen van de afgelopen jaren: ‘A Bigger Picture’ uit 2012 en ‘82 Portraits and One Still Life’ uit 2016. Ondanks zijn 80-jarige leeftijd vertoont Hockney nog geen slijtage en heeft hij zijn kenmerkende stoutmoedigheid niet verloren.

Het overzicht in het Parijse Centre Pompidou is nog te bezoeken tot 23 oktober. Voor meer informatie over de film: http://exhibitiononscreen.nl/bioscopen/

Beeld: Hockney first shoot at the Royal Academy, ©Triple P Entertainment