Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam: Museum van de Geest. In het museum in Haarlem ontdek je straks op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen, veelal een directe afspiegeling van wat er in hun geest gebeurt.  
 
De twee musea zijn met hun gezamenlijke missie en visie altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest, dit kunnen we met één naam nog beter uitdragen. Door ze onder één paraplu samen te voegen, dragen alle activiteiten en uitingen bij aan het laden van één merk, waardoor we een groter bereik en dus meer impact creëren. Bij een nieuwe naam hoort ook een opvallende nieuwe visuele identiteit, deze wordt de komende periode uitgerold. De stippen die in het nieuwe logo steeds dichter tot elkaar komen, staan voor vele vormen van verbinding. Zoals verbindingen in de geest, verbinding tussen mensen en de verbinding tussen de twee locaties. 

In Museum van de Geest | Outsider Art is tot 3 januari 2021 de grote overzichtstentoonstelling WOEST – Willem van Genk te zien. Deze druk bezochte tentoonstelling is in eerste instantie wegens succes en later wegens de omstandigheden rondom Covid-19 verlengd, tot vreugde van vele fans. 

Het museum in Haarlem is de komende maanden nog druk bezig met de verbouwing en herinrichting. Samen met het gerenommeerde vormgevingsbureau Kossmanndejong is er een nieuw verhaal ontwikkeld waarin het accent ligt op het wonder en de veerkracht van de geest. Met behulp van een interactieve multimedia tour word je straks meegenomen op een reis langs de grote vragen rondom de geest. Het vernieuwde museum gaat dit najaar weer open voor publiek. Binnenkort start de openingscampagne, gehuld in de nieuwe visuele identiteit. 

Bron en beeld: persbericht Dolhuys