In april van dit jaar ontving Singer Laren een omvangrijke schenking van Els Blokker-Verwer. De gift omvat de privécollectie kunstwerken van Els en Jaap Blokker: de Collectie Nardinc. Daarnaast schenkt Els Blokker-Verwer de nog te bouwen Nardinc vleugel om het publiek permanent van de collectie te kunnen laten genieten. Singer Laren heeft na een eerste selectie van twintig kandidaten drie gerenommeerde en ervaren architectenbureaus geselecteerd om een voorlopig ontwerp te maken voor de nieuwe museumvleugel. Zij worden allen zonder meer in staat geacht een bijzondere, verrassende en tegelijk functionele museumvleugel te ontwerpen. Het gaat om de volgende architectenbureaus: Koen van Velsen, Bedaux de Brouwer en NL architects.

Collectie Nardinc
In de nieuwe museumvleugel zal de Collectie Nardinc, bestaande uit ruim 100 schilderijen en werken op papier, permanent in wisselende presentaties te zien zijn. Rode draad in de Collectie Nardinc is het werk van Jan Sluijters, aangevuld met tijdgenoten als Leo Gestel, Kees van Dongen, Ferdinand Hart Nibbrig, Theo van Rysselberghe, Piet van der Hem, Jan en Charley Toorop, Kees Maks, Dick Ket en Carel Willink. De Collectie Nardinc biedt een museaal overzicht van het Nederlands modernisme in de eerste helft van de twintigste eeuw en sluit naadloos aan bij de oorspronkelijke Singer verzameling, waarin de nadruk ligt op het Nederlands impressionisme.

Kwaliteit
De directie van Singer Laren is zeer te spreken over de geselecteerde architecten. “De kwaliteit van de eerste voorstellen en presentaties is bijzonder hoog“, aldus Evert van Os, algemeen directeur Singer Laren. “In elke visie zitten elementen die ons zeer aanspreken. Op creatieve wijze wordt ingespeeld op de Collectie Nardinc, de relatie met de door Piet Oudolf ontworpen beeldentuin en de aansluiting op de bestaande gebouwen.”

Planning
Singer Laren spreekt de hoop uit dat de Nardinc vleugel in de zomer van 2021 geopend wordt voor het publiek. Daarnaast heeft Singer Laren de ambitie om in deze periode de bestaande museumzalen met steun van haar supporters te moderniseren.

Bron: persbericht Singer Laren
Beeld: Uitzicht op de beeldentuin, de historische villa, het museum en het theater vanaf de plek waar in de zomer van 2021 de Narndic vleugel verrijst.