In Museumtijdschrift 1 schreef Kees Keijer over de overzichtstentoonstelling van Edward Hopper in Fondation Beyeler (CH). Een unieke kans om zijn werk in Europa te zien, omdat zijn werk voornamelijk in de Verenigde Staten is verzameld. ‘Edward Hopper’, met meer dan zestig schilderijen en aquarellen waarin Hopper de relatie tussen mens en natuur verkent, moest vroegtijdig worden afgeblazen in verband met het Coronavirus. De tentoonstelling is wegens grote belangstelling verlengd t/m 20 september.

Deze verlenging heeft ook gevolgen voor de tentoonstelling over de Spaanse schilder Francisco de Goya. Deze is nu anderhalf jaar verschoven en zal te zien zijn van 10 oktober 2021 tot 23 januari 2022 in Fondation Beyeler.

De tentoonstelling over Artemisia Gentileschi in de Londense National Gallery, waarover Dorien Tamis berichtte in Museumtijdschrift 2, was oorspronkelijk gepland van april t/m juli. Deze tentoonstelling is verzet naar het najaar, van 3 oktober t/m 24 januari 2021. Daarnaast heeft de National Gallery laten weten dat er een extra bruikleen is toegevoegd: de originele transcriptie van het proces waarin de kunstenaar Agostino Tassi werd veroordeeld voor verkrachting van Gentileschi.

Beeld: Edward Hopper, ‘Cape Cod Morning’, 1950, Smithsonian American Art Museum, Washington DC