YiPArt Fotoveiling 2017, de grootste benefiet fotoveiling van Nederland, vindt voor de achtste keer plaats in Amsterdam op zaterdag 7 oktober. Op die dag, van 16.00 – 19.00 uur, worden in Paradiso Noord werken van 80 fotografen waaronder Annie Leibovitz, Erwin Olaf, Hendrik Kerstens en Koos Breukel geveild door veilingmeester Jop Ubbens ten bate van het werk van stichting Young in Prison (YiP); creatieve projecten realiseren in jeugdgevangenissen wereldwijd. Na afloop van de veiling viert YiP haar 15-jarig jubileumfeest met live optredens, muziek en theater. De foto’s zijn voorafgaand aan de veiling te bezichtigen bij 5&33 gallery in het art’otel amsterdam van 25 september tot en met 5 oktober.

YiPArt Fotoveiling 2017
De YiPArt Fotoveiling is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste benefiet fotoveiling van Nederland. Het is voor kunstliefhebbers een bijzondere mogelijkheid om een werk aan te schaffen van zowel bekende topfotografen als van opkomend talent en tegelijkertijd bij te dragen aan de positieve reïntegratie van ex-gedetineerde jongeren wereldwijd. Dit jaar is er werk van onder andere: Annie Leibovitz , Erwin Olaf, Eva Roovers, Franciscus & Franciscus, Hendrik Kerstens, Kadir van Lohuizen en Koos Breukel.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het werk van Young in Prison. Fotografen en fotografie-liefhebbers werken graag mee, omdat ze weten hoe vruchtbaar en omvangrijk de impact van creativiteit en zelfexpressie kan zijn. Directeur Raoul Nolen: ‘Dankzij de fantastische support van vele sponsoren, fotografen en gulle kopers, kan Young in Prison haar programma’s in jeugdgevangenissen wereldwijd voortzetten, verder ontwikkelen en uitbreiden.’

Klik hier voor de lijst van de eerste 45 fotografen

Veiling en feest:
– zaterdag 7 oktober 2017, 16.00 – 19.00 uur. Aansluitend jubileumfeest
– Paradiso Noord/THT. IJpromenade 2, Amsterdam.
– Toegang gratis, reserveren verplicht via www.younginprison.nl/tickets

Kijkdagen:
– maandag 25 september t/m vrijdag 6 oktober 2017 dagelijks van 09.00 tot 21.00 uur
– 5&33 gallery in art’otel amsterdam, Prins Henddrikkade 33, Amsterdam
– Toegang gratis

Bron en beeld: Persbericht Young in Prison