31 mei 2023

Ben jij altijd als eerste in het museum om de nieuwste tentoonstellingen te bekijken? En krijg je een lach op je gezicht van het redigeren van teksten en het begeleiden van een tijdschrift van vormgever tot prepress? Lees dan snel verder!

Museumtijdschrift, het grootste, onafhankelijke kunsttijdschrift van Nederland, is namelijk op zoek naar een ervaren eindredacteur voor 32 uur per week. Als eindredacteur heb je de taak en de verantwoordelijkheid om de aangeleverde artikelen helder, aansprekend en in nauw overleg met de auteurs te redigeren. Je denkt creatief mee met de invulling van het blad en drukt mede je stempel op zowel de identiteit van het tijdschrift als de kwaliteit en de leesbaarheid. Ook online is Museumtijdschrift zeer actief, onder meer met nieuws, tips en een online magazine in ontwikkeling.

Vind je het leuk om te functioneren in een klein, slagvaardig en gedreven team, standplaats Amsterdam, en heb je plezier in kunst, van oud tot hedendaags, van erfgoed en design tot actuele debatten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor uitgebreide informatie over deze functie, de gevraagde capaciteiten en de wijze van solliciteren, zie culturele vacatures.