In het weekend van 25 & 26 augustus vinden de Soesterberg Luchtvaartdagen plaats bij het Nationaal Militair Museum (NMM) en is de beroemde F-4 Phantom weer te zien op Vliegbasis Soesterberg.

Meer dan twintig bijzondere vliegtuigen worden tijdens de Luchtvaartdagen buiten opgesteld zodat het publiek ze van dichtbij kan bekijken. Hoogtepunt voor velen is de McDonnell Douglas F-4E Phantom: een iconische Amerikaanse jachtbommenwerper. In de periode 1969-1978 vlogen de Amerikanen van het 32nd Tactical Fighter Squadron ‘Wolfhounds’ vanaf Vliegbasis Soesterberg met de Phantom. Zij hadden als taak het beschermen van het Nederlandse luchtruim.

De Phantom van het NMM, in het kleurenschema van het 32nd squadron en met registratie ‘67-0275’, is een bijzonder toestel. Op de linker luchtinlaat van de motor is een rode ster geschilderd die herinnert aan het neerhalen van een Noord-Vietnamese MiG-21 tijdens de Vietnamoorlog.

Soesterberg Luchtvaartdagen
Tijdens de Luchtvaartdagen toont het NMM haar volledige collectie vliegtuigen aan het publiek. Ook de vliegtuigen in het depot van het NMM, en in de nabijgelegen historische ‘Hangaar 8’ zijn te zien. Doorlopend zijn er zowel binnen als buiten leuke (kinder)activiteiten en nemen bezoekers plaats in een aantal cockpits en simulatoren. Tickets zijn verkrijgbaar via de website www.nmm.nl.

Bron en beeld: Persbericht Nationaal Militair Museum