Met ‘Masterly The Hague’ is Nederland een cultureel festival rijker. Royal The Hague maakt zich op voor dit evenement van 20 t/m 23 september dat voortaan eenmaal per jaar het museumkwartier zal opluisteren tijdens Prinsjesdag. In 25 stijlkamers ontmoeten oude en nieuwe meesters elkaar met ‘mooi gemaakt’ werk. Nicole Uniquole gaf de deelnemende designers, fotografen en kunstenaars een historische schilderij als muze. De contemporaine meesters lieten zich door dat schilderij inspireren en produceerden vervolgens compleet nieuwe werken. 20 september is de lancering van die werken en komen passie voor vakmanschap en liefde voor schoonheid perfect samen.

Persoonlijke verhalen uit de historische schilderijen
Ute van der Plaats raakte ontroerd toen ze zich verdiepte in het leven van haar muze Amalia van Solms. Bij het maken van haar nieuwe porseleinen juwelen vroeg ze zich serieus af hoe Amalia – stijlicoon van de 17e eeuw – haar werk zou vinden. Wilfred Kalf, maker van houten kabinetten, fileerde het rijke jachttafereel van Jan Weenix op textuur en zocht speciaal hout uit Den Haag om nieuw werk te maken. Zo heeft ieder van de deelnemende Dutch designers zijn eigen verhaal te vertellen over het resultaat in keramiek, goud, juwelen, sieraden, porselein en glas. Ook in fotografie, kleding, textiel, kostuum, couture, tapijt, wandbekleding, tassen, sneakers, leer, bestek en licht, worden de Oude Meesters op geheel eigen wijze tot leven gebracht.

Nieuwsgierigheid kent geen tijd
De bezoeker gaat op ontdekkingsreis door de stijlkamers. Door de Gele Kamer, Heren kamer, Gewelven Kelder, Kant Kamer, Kleedkamer, Eetkamer en Bloemen Kamer. De deelnemers zijn aanwezig en delen hun ervaringen graag met die bezoeker. De historische schilderijen zijn van nabij te zien. De design primeurs zijn te koop. Verder is de stad op z’n ‘Royals’ te ontdekken. Bij entree krijgt iedere bezoeker de Curator’s Choice, een boekje met ondernemers in Den Haag die hun mooie waar aanbieden.

Tickets zijn te koop via http://www.masterlythehague.com/inhoud.php?p=2

Bron: Persbericht Masterly The Hague
Beeld: Masterly The Hague