Nu vele culturele centra wereldwijd hun fysieke deuren hebben gesloten, openen honderden musea hun virtuele poorten. Online rondleidingen volgen, virtuele exposities bezoeken of eindeloos grasduinen in wereldberoemde collecties – en dat allemaal in verbluffend hoge beeldkwaliteit. De komende weken selecteren wij voor u de mooiste digitale kunstervaringen. 

Ook Fondation Beyler in Riehen-Basel heeft haar deuren gesloten in verband met de Corona-maatregelen. Daardoor is het nu niet mogelijk om de Hopper-tentoonstelling te bezoeken. Maar zij hebben hun online activiteiten uitgebreid, om u tijdens de tijdelijke sluiting van het museum kunst te kunnen blijven bieden. Genoeg om u in staat te stellen om vanuit uw huiskamer door de landschappen van Hopper te reizen!

Zo zijn er verschillende video’s die meer inzicht bieden in de huidige tentoonstelling Edward Hopper. Er zijn diverse kunstwerken en tentoonstellingsteksten gedigitaliseerd. En elke woensdag wordt er een werk van Edward Hopper besproken. Curator Ulf Küster presenteert een podcast met lezingen uit zijn boek Hopper A-Z. Daarnaast vinden er live rondleidingen plaatst op gezette tijden.

U vindt een overzicht van het volledige online programma van Fondation Beyeler op hun nieuwe website BeyelerFromHome.

Bron en beeld: Fondation Beyeler