Het Streets of the World Photo Museum, te zien op het Hembrugterrein in Zaandam, blijft wegens succesvolle bezoekerscijfers open tot 1 april 2018. Het museum opende op 15 juni haar deuren en inmiddels maakten duizenden bezoekers een wereldreis langs de 195 straatfoto’s van fotograaf Jeroen Swolfs. In de komende maanden zal Streets of the World zich ook meer gaan richten op educatieve programma’s voor scholen, lezingen en op het organiseren van evenementen voor bedrijven.

‘Het opzetten van het pop-up museum was een enorme uitdagende reis. Het is daarom des te leuker dat het zo’n succes geworden is en we het langer open kunnen houden zodat meer en meer mensen een wereldreis kunnen komen maken via mijn foto’s’, aldus Jeroen Swolfs.

Streets of the World Tour
Na 7 jaar reizen gaat Streets of the World de boodschap van dit wereldomvattende project de komende 7 jaar delen. De expo Streets of the World reist daarom sinds augustus de wereld over. De eerste ‘Streets of the World Tour’ locatie was Denemarken deze zomer. Vanaf 21 augustus t/m 17 september was de expositie te bezichtigen in Kopenhagen, in de voormalig bierbrouwerij van Carlsberg. De ruim 4000m2 expositieruimte werd gevuld met alle 195 foto’s uit het project. In de vele zalen en op meerdere verdiepingen maakte de bezoeker -net als in Zaandam- een bijzondere wereldreis door de verschillende continenten. Het pand was al meer dan 10 jaar niet meer in gebruik en werd speciaal voor de tentoonstelling opengesteld.

Streets of the World werkt momenteel aan nieuwe exposities in Duitsland, Noorwegen, Verenigde Arabische Emiraten en Hong Kong voor de ‘Streets of the World Tour’.

Wijziging openingstijden
Streets of the World is van 1 oktober t/m 31 maart 2018 3 dagen per week open, van vrijdag t/m zondag (in tegenstelling tot 5 dagen per week van 15 juni t/m eind september 2017). De openingstijden blijven ongewijzigd, het museum is open van 10.00 uur tot 18.00 uur.  Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober is het museum gesloten in verband met de Canon Experience Days.

Bron en beeld: Persbericht Streets of the World Photo Museum