De succesvolle tentoonstelling ‘Godinnen van de art nouveau’ is verlengd tot en met 24 oktober. De sierlijke beelden, meubelstukken, tekeningen en andere topstukken uit binnen- en buitenland zijn de komende maanden nog in het Allard Pierson te zien. Daarna gaat de tentoonstelling op reis naar de partnermusea in Duitsland.

Het Allard Pierson, museum en kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de UvA, heeft als eerste museum in Nederland een tentoonstelling gewijd aan de fascinatie voor de vrouw in de art nouveau. Rond 1900 was zij de droom én de nachtmerrie van een generatie kunstenaars die de werkelijkheid probeerde te ontvluchten. Werken van René Lalique, Alphonse Mucha, Edvard Munch, Jan Toorop, Aubrey Beardsley en Henri de Toulouse-Lautrec zijn in de tentoonstelling te zien naast talloze andere ontwerpen van internationaal toonaangevende kunstenaars. Een aparte zaal is gewijd aan vrouwelijke schilders, fotografen, keramisten en textielkunstenaars werkzaam binnen de art nouveau zoals Estelle Sylvia Pankhurst en Wilhelmina Drupsteen.

Kahlo & Rivera

Zaaloverzicht ‘Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution’, foto: Peter Tijhuis


Ook de succesvolle tentoonstelling ‘Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution’ in het Cobra Museum in Amstelveen is verlengd, en wel tot en met zondag 3 oktober 2021. Daarbij is het museum 7 dagen per week open, van 10 tot 22 uur. De laatste kaarten en tijdsloten gaan nu in de verkoop. Kom in de vroege avond voor een rustig bezoek. Boek hier.

Bron: Persberichten Allard Pierson en Cobra Museum
Hoofdbeeld: Alphonse Mucha (ontwerp), ‘Le Printemps’, 1900, kleurenlithografie op zijde, uitvoering door F. Champenois Imprimeur-Éditeur, Parijs, foto: Anna Janssen