Het Van Gogh Museum in Amsterdam organiseert speciaal voor Amsterdammers op zaterdag 23 juni een gratis ‘Van Gogh & Japan-avond’ van 18 tot 22 uur. Dit is de laatste kans om te ontdekken hoe Van Gogh het Japanse voorbeeld naar zijn eigen hand zette. De tentoonstelling ‘Van Gogh & Japan’ zit er bijna op. 24 juni is de laatste dag dat de bijzondere kunstwerken te zien zijn.

Bestel uw gratis ticket
Woont u in Amsterdam en wilt u naar de ‘Van Gogh & Japan-avond’ komen? Bestel dan een gratis ticket online. Een multimediatour is inbegrepen. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Reserveren kan t/m vrijdag 22 juni. Neem op de avond zelf wel uw id-bewijs en een poststuk mee waarop uw naam en adres vermeld zijn en toon deze bij de ingang. Woont u niet in postcodegebied 1000 tot en met 1099? Dan bent u natuurlijk ook van harte welkom. Bestel hiervoor een entreeticket online. Tip: met een Museumkaart is toegang ook gratis.

Vijf sterren
Al meer dan 430.000 mensen bezochten ‘Van Gogh & Japan’. Dat is niet verwonderlijk gezien alle positieve reacties. Het NRC Handelsblad beoordeelt de tentoonstelling met vijf sterren en noemt hem ‘weerbarstig en stijlvol’. De Volkskrant bestempelt hem ronduit als ‘prachtig’.

Programma
Behalve een gratis multimediatour, kunt u tijdens de Van Gogh & Japan-avond vragen stellen aan experts. Zij lopen rond in de tentoonstelling en kunnen precies vertellen wat er zo Japans is aan de werken van Van Gogh. Bespreekt u de tentoonstelling liever onder het genot van een drankje? In de entreehal is de bar geopend.

Klik hier om uw tickets te bestellen (uiterlijk 22 juni 2018 en op=op).

Bron: nieuwsbrief Van Gogh Museum
Beeld: Courtisane (naar Eisen), Vincent van Gogh, oktober-november 1887.