Door de uitzonderlijke hittegolf zetten de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel hun deuren gratis open voor bezoekers ouder dan 65. Dit geldt voor alle musea (Musée Old Masters Museum, Musée Fin-de-Siècle Museum et Musée Magritte Museum) en voor de tijdelijke tentoonstellingen (Wim Delvoye, Agnès Guillaume en Thomas Lerooy) tot en met vrijdag 26 juli 2019. Het nationale erfgoed deelt graag zijn zalen met airconditioning met senioren!

Het Antoine Wiertz en het Constantin Meunier Museum in Elsene zijn ook een oase van rust en frisheid; de toegang is gratis voor iedereen.

Over de KMSKB
De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België bewaren de belangrijkste verzameling beeldende kunsten van het land. Aan de hand van schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken vertellen meer dan 20.000 werken en 6 musea er onze geschiedenis, van de vijftiende tot eenentwintigste eeuw. De OldMasters, Magritte, Fin-de-Siècle, Modern (selectie) Musea en de atelierhuizen van Wiertz en Meunier vertegenwoordigen een uniek cultureel erfgoed.

Bron en beeld: persbericht Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België