Op vier woensdagen in augustus, staat aan de rand van Ouwerkerk, in de buurt van het Watersnoodmuseum, een helikopter paraat om bezoekers de Zeeuwse sporen van de watersnoodramp van 1953 ook vanuit de lucht te laten zien. Bezoekers van het museum krijgen € 10 korting op deze vluchten, waarvan de eerste 1 augustus plaats vindt.

Op woensdagmiddag 1, 8, 15 en 22 augustus, staat er tussen 12 en 17 uur een helikopter gereed om de lucht in te gaan. De helikopter vertrekt in de buurt van het Watersnoodmuseum: vanaf een akker aan de Vissersweg in Ouwerkerk, circa 100 meter ten noorden van Duikcentrum Diving Duuveland. Voor deze unieke activiteit werkt het museum samen met Prince Helicopters uit Zierikzee.

Rampgebied
Vanuit de lucht zijn de gevolgen van de watersnoodramp duidelijk zichtbaar in het landschap. De helikopter vliegt over de caissons bij Ouwerkerk, die in 1953 gebruikt werden voor de sluiting van het laatste dijkgat in het Rampgebied en waarin nu het Watersnoodmuseum is gevestigd. Vervolgens is er de mogelijkheid om door te vliegen naar de Schelphoek, waar de impact van de Ramp op het landschap nog duidelijk zichtbaar is.

Tijdens de vlucht wordt het verhaal verteld van Rudolf Idzerda en Taco Mulder. Zij brachten in de dagen na de Watersnoodramp meer dan 100 mensen in veiligheid met de enige helikopter die Nederland toen bezat, de Sikorsky S-51, ofwel “Jezebel”.

Op vertoon van het entreebewijs van het Watersnoodmuseum krijgen deelnemers € 10 korting op de rondvluchten, zij betalen € 39,95 in plaats van € 49,95 per persoon. Meer informatie over de vluchten in augustus is te vinden op www.watersnoodmuseum.nl.

Bron en beeld: persbericht het Watersnoodmuseum