Van onze redactie – Vanaf vandaag is het Louvre vrijwel volledig online toegankelijk. In de nieuwe databank van het museum, genaamd ‘Les Collections’, kunt u meer dan 480.000 kunstwerken bekijken die zich in het Louvre, de Tuilerieën en in het Musée National Eugène-Delacroix bevinden.

De kunstwerken die in de databank zijn opgenomen, vormen op dit moment driekwart van de collectie van het Louvre. U kunt zowel werken op zaal bekijken als werken die in het depot zijn opgeslagen of in bruikleen zijn. Ook zijn er kunstwerken te vinden die na de Tweede Wereldoorlog aan het Louvre in bewaring zijn gegeven, totdat de rechtmatige eigenaars ze claimen.

Van veel werken zijn meerdere afbeeldingen te vinden, naast een schat aan informatie die dagelijks wordt bijgewerkt door de conservatoren en onderzoekers. Er zijn verschillende manieren om de database te doorzoeken. Zo is er een eenvoudige zoekbalk en een functie om uitgebreid te zoeken. Daarnaast biedt de website een plattegrond van het museum, zodat u de gewenste zaal virtueel kunt bezoeken.

De online collectie is te bezoeken via deze website.

Beeld: pixy.org