Ondanks de gesloten deuren, stapt u vanuit uw huiskamer zo Het Noordbrabants Museum in. Theatermaker en kunstliefhebber Lucas de Man kreeg eenmalig exclusief toegang om de vaste collectie en wisseltentoonstellingen te ontdekken. Dit bezoek is vastgelegd in een interactieve video. Daarin komen ook minder bekende delen van het museum aan bod. Tijdens deze rondleiding kiest de kijker zelf voor verdieping door middel van keuzemogelijkheden. 

‘Het idee voor een digitaal bezoek aan ons museum was snel geboren. Daarbij zagen we om ons heen veel andere musea een soortgelijke stap maken. Het digitaliseren van de kunstwerken was voor ons niet genoeg. We wilden iets extra’s doen. Bezoekers het gevoel geven écht even bij ons binnen te stappen, juist nu dat eigenlijk niet kan. Daarin speelt de kenmerkende Brabantse gastvrijheid een grote rol, tot en met de Bossche bol aan toe,’ zegt Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum. ‘Lucas en ons team van experts hebben dit gevoel uitstekend weten te vatten, waardoor niet alleen het verhaal van de collectie tot leven komt, maar ook dat van ons bijzondere complex en waar Het Noordbrabants Museum voor staat.’

De volledige tour door de collectie van Het Noordbrabants Museum is hier te volgen. Ook de korte video’s waarin diverse experts dieper ingaan op specifieke kunstwerken en tentoonstellingen zijn hier te bekijken.

Bron: persbericht Het Noordbrabants Museum
Beeld: Het Noordbranbants Museum