Staat u ook te popelen om een museum van binnen te zien? Wij wel! Van Bruce Nauman tot Meret Oppenheim, Museumtijdschrift 2 biedt al het moois dat op u wacht.

‘Eat and Live, Kiss and Live, Sing and Live.’ De cover van het gloednieuwe Museumtijdschrift sprankelt van levenslust. Het felgekleurde neonwerk is te zien op de aanstaande, grote Bruce Nauman-tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Nauman is een ongelooflijk creatieve geest, die doet wat je van een kunstenaar verwacht: hij biedt zicht op menselijke mysteries.

Museum Het Valkhof in Nijmegen was er al een tijdje mee bezig: een tentoonstelling over de Zwarte Dood. Confronterend? Ook, maar tegelijk een viering van hoop, troost en saamhorigheid.
Van totaal andere orde is het bonte textielwerk en keramiek van aanstormend talent Afra Eisma, in het Fries Museum in Leeuwarden. Haar tentoonstelling is opgezet als een spetterende reis door het menselijk lichaam. Geborgenheid wil Eisma ons bieden, een plek waar iedereen zich welkom voelt.

Meer bijzonders heeft dit nummer te bieden. Wist u dat de geniale Albrecht Dürer al schetsend een jaar lang door de Nederlanden trok? En dat Meret Oppenheim naast groupie van de surrealisten prachtige excentrieke sieraden maakte?

U leest het, met de onmisbare column van Oek de Jong, in Museumtijdschrift 2.

Vrijdag op de deurmat bij onze abonnees, vanaf vandaag verkrijgbaar via onze webshop.