Fotografiemuseum Huis Marseille in Amsterdam organiseert deze zomer speciale avondopenstellingen op woensdag, donderdag en vrijdag tot 21 uur. Daarnaast worden er enkele rondleidingen in klein verband aangeboden. 

‘In een mum is het avond’ (Ed è subito sera), aldus de dichter, en dat de dagen vliegen zal niemand ontkennen. Voor men het weet is het zes uur, en daarna is Huis Marseille gesloten. Behalve dan tijdens de zomermaanden van dit uitzonderlijke jaar 2020, gedurende de tentoonstelling Venus & Mercury van Viviane Sassen. Tot 30 augustus is het museum bij uitzondering op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond geopend tot 21 uur. Avondbezoek is speciaal. Men loopt door de binnentuin die anders op dat tijdstip nooit toegankelijk zou zijn. Het avondrood kleurt de zalen roze. Het is dat speciale moment tussen het einde van de werkdag en het begin van de nachtrust. Avondbezoek biedt kortom een unieke kans om het museum en de tentoonstelling in een nieuw licht te ervaren. Dit avondbezoek is nog mogelijk tot eind augustus, dus grijp uw kans.

Met de uitbreiding van de openingstijden probeert het museum de beperkingen die de coronamaatregelen ons hebben opgelegd te lenigen. Door de vigerende anderhalvemeterregel kunnen er weliswaar minder mensen tegelijk in ons zeventiende-eeuwse museumgebouw worden toegelaten, maar het bezoek kan nu ook terecht op tijden dat het museum voorheen gesloten was. Huis Marseille is tegenwoordig zeven dagen per week geopend, vanaf 10 uur ’s ochtends.

Avondrondleidingen
Vanwege de maximale capaciteit per zaal zijn rondleidingen ‘oude stijl’ overdag momenteel niet mogelijk. In plaats daarvan biedt Huis Marseille op drie avonden in augustus de speciale gelegenheid om in klein verband, met maximaal 4 deelnemers, een rondleiding door de tentoonstelling Venus & Mercury van Viviane Sassen te volgen. Een rondleiding duurt 50 minuten en kost 10 euro per persoon, exclusief museumtoegang. De voertaal is Nederlands. Per uur worden er twee rondleidingen aangeboden, in totaal zes rondleidingen per avond. De eerste rondleiding begint om 17.30 uur en de laatste om 19.45 uur.

Bron: persbericht Huis Marseille
Beeld: De Blauwe Zaal 399 van Huis Marseille met daarin ‘Occo, 2019, Venus & Mercury’, Viviane Sassen. Foto: Eddo Hartmann