Vanaf heden kan iedereen die het gloednieuwe Depot Boijmans Van Beuningen wil bezichtigen een ticket kopen en tijdslot reserveren om vanaf 6 november een bezoek te brengen aan het met kunst gevulde spiegelende gebouw in het Museumpark in Rotterdam.

Op zaterdag 6 november 2021 opent het volledig met kunst gevulde depot permanent de deuren voor publiek. Tickets worden verkocht via boijmans.nl/tickets. Vanaf dan krijgen bezoekers de kans om het door MVRDV ontworpen gebouw – inclusief de daktuin met uitzicht over Rotterdam – te verkennen. Tijdens een bezoek aan het depot wordt er gewerkt met tijdsloten van 20 minuten. Het eerste tijdslot start om 11.00 uur en het laatste tijdslot om 17.00 uur.

Interieur Depot Boijmans Van Beuningen, foto: Iris van den Broek


Samenwerking
Depot Boijmans Van Beuningen is een samenwerking tussen Boijmans Van Beuningen, de gemeente Rotterdam en Stichting De Verre Bergen. Het depot is ontworpen door architectenbureau MVRDV en gebouwd door BAM Bouw en Techniek. Met de investering in het depot kijken de partners uit naar een versterking van het culturele kapitaal van de stad en de ontsluiting van de collectie.

Bron: Persbericht Museum Boijmans Van Beuningen
Hoofdbeeld: exterieur Depot Boijmans Van Beuningen, foto: Ossip van Duivenbode