Omdat u de komende weken niet naar de kunst kunt, brengt Museumtijdschrift de kunst bij u thuis! Dit keer: de minitentoonstelling Moeders en hun kinderen, van Kunstmuseum Den Haag.

Zoals veel musea biedt ook Kunstmuseum Den Haag een diversiteit aan online inkijkjes in de collectie en de lege museumzalen, zoals het dagelijkse kunstwerk op instagram en facebook. Bijzonder is de minitentoonstelling in quarantainetijd, een online minicollege rijk gelardeerd met beelden uit de eigen collectie. Er zijn inmiddels vier afleveringen verschenen, onder meer Op Afstand, over afstand en mode. Zeer de moeite waard is de aflevering over Moeders en hun kinderen. Hierin gaat Laura Stamps, conservator moderne en hedendaagse kunst, in op de verbeelding van het moederschap, van Alice Neel tot Marlene Dumas en van Käthe Kollwitz tot Paula Modersohn Becker. Over tegenstrijdige verlangens, kindersterfte, angst en geluk.

Beeld: Marlene Dumas, ‘(A kinder) Fear of Babies’, 1985, 29,6 x 21 cm (12 x), krijt, potlood en waterverf op papier, collectie Kunstmuseum Den Haag, uit minitentoonstelling Moeders en hun kinderen