Kunst is voor veel mensen niet zomaar vertier, kunst is een levensbehoefte. Stel dat de musea per 1 juni weer langzaam maar zeker open kunnen, naar welk kunstwerk kijkt u dan het meeste uit?

Welk werk is de afgelopen weken meermalen op uw netvlies verschenen, welk schilderij, beeld of videowerk heeft een groot verlangen opgeroepen? Is dat Rembrandts ontroerende ‘Portret van een oude man’, 1667, uit het Mauritshuis? De hoopvolle ‘Brieflezende vrouw’ van Johannes Vermeer, ca. 1663, uit het Rijksmuseum? Of de twee feestelijke danseressen van Edgar Degas, ca. 1889, uit het Albertinum in Dresden (voor als voorzichtig reizen weer een optie is).

Johannes Vermeer, ‘Brieflezende vrouw’, ca. 1663, Rijksmuseum

Stuur uw eigen favoriet, voorzien van een korte toelichting, uiterlijk zondag 26 april naar museumtijdschrift@museumtijdschrift.nl en wie weet ziet u uw inzending terug op de lezerspagina van Museumtijdschrift 4, vanaf 2 juni in de winkel.
Vermeld daarbij de kunstenaar, de titel en het museum waar uw favoriete post-coronakunstwerk is te zien, en graag uw naam en woonplaats.

Edgar Degas, ‘Twee danseressen’, ca. 1889, Albertinum, Dresden

Uit de binnengekomen berichten maakt de redactie een selectie, waarover niet wordt gecorrespondeerd.

Hoofdbeeld: Rembrandt van Rijn, ‘Portret van een oude man’, 1667, collectie Mauritshuis