Nadat de KunstRai vanwege corona maar liefst vijf keer is verzet, gaat hij nu door: donderdag 9 september opent de kunstbeurs in de Europahal van de Rai in Amsterdam.

De 36e editie van de KunstRai heeft zo’n zeventig deelnemende galeries, waarvan er tweeëntwintig naast hun gewone stand ook een solostand inrichten, dus gewijd aan een kunstenaar. De beurs is gespecialiseerd in hedendaagse en toegepaste kunst, en design. De speciale aandacht voor Japan en Japanse galeries kan vanwege de pandemie niet doorgaan. Wel is er Art on Paper, waarbij een tiental galeries op een speciaal hiervoor geselecteerd deel van de beursvloer hun collectie kunst van en/of op papier tonen. Omdat de bezoekers geacht worden 1,5 meter afstand te houden, zijn de gangpaden verbreed en de horecaterrassen vergroot.

De KunstRai duurt tot en met zondag 12 september en is donderdag en vrijdag open van 12 tot 21 uur, zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur. Reserveren via kunstrai.nl

De Tefaf, The European Fine Art Foundation, vindt dit jaar net als vorig jaar online plaats, van 9 t/m 13 september, tefaf.com.

Hoofdbeeld: Hans van der Ham, ‘Gardener’, 2021, gepresenteerd door Sander Creman art design projects