Luister in het weekend van 6 en 7 juni 2020 naar de mooiste verhalen over de landschapskunst van Flevoland. Voor het Land Art Luisterweekend gaat kunstjournalist Luuk Heezen op zoek naar de mooiste verhalen over de landschapskunstwerken van Flevoland. In het weekend van 6 en 7 juni presenteert hij tussen 11.00 en 18.00 uur tien luisterprogramma’s: per kunstwerk een uitzending, plus een over de hele collectie. Zo kunnen luisteraars binnen of buiten, thuis of ter plekke, het hele weekend van de Flevolandse land art genieten.

De uitzendingen worden live gepresenteerd vanuit De Verbeelding in Zeewolde, met uitzicht op Richard Serra’s kunstwerk Sea Level. Daar interviewt Luuk Heezen onder anderen een trouwambtenaar over de ceremonies die plaatsvinden in De Groene Kathedraal, een boswachter over de natuur en het onderhoud van het landschappelijke kunstwerk Aardzee en een historica die een passie deelt voor de Noordoostpolder met de maker van PIER+HORIZON.

Jaarlijks worden de landschapskunstwerken in Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten en de Noordoostpolder in het zonnetje gezet tijdens het Land Art Weekend. “Door dit jaar het hele programma beluisterbaar te maken, verschuift de nadruk van samenkomen naar individuele beleving. Zo kan iedereen de landschapskunst van gepaste afstand meemaken,” legt Martine van Kampen, curator van Land Art Flevoland, de vernieuwde invalshoek voor het Land Art Weekend uit.

Na de uitzending op Facebook wordt de video op Instagram (@landartflevoland) geplaatst en is het mogelijk om via de chatfunctie vragen te stellen. Later worden de uitzendingen als podcasts beschikbaar gemaakt.

De luisterprogramma’s gaan over de kunstwerken van Robert Morris, Richard Serra, Daniel Libeskind, Piet Slegers, Marinus Boezem, Antony Gormley, Paul de Kort, Bob Gramsma, RAAAF & Atelier de Lyon. Het uitzendschema is te vinden op de website van Land Art Flevoland.

Meer luisteren
Vesna Dragojevic van Good4Good maakt speciale playlists voor elk landschapskunstwerk. Vorig jaar verzorgde zij tijdens het Land Art Weekend de Buitenmis in De Groene Kathedraal – dit jaar kun je haar muziekkeuzes op alle negen locaties beluisteren. Ze geven de kunstwerken een extra dimensie, zonder ook maar iets aan de uiterlijke vorm te veranderen. Deze playlists zijn binnenkort te vinden op www.landartflevoland.nl en Spotify.
Het luisterweekend is ook een uitgelezen moment om de Engelenzender van Moniek Toebosch op de Houtribdijk eens te ervaren. Rijd in je eigen auto over de dijk en hoor via de app de engelen zingen. Land Art Flevoland hoopt dit bijzondere geluidskunstwerk binnenkort aan de collectie toe te voegen.

Bron: persbericht Land Art Flevoland
Beeld: Bob Gramsma, ‘Riff, PD #18245’, foto: Land Art Flevoland