De Gemäldegalerie in Berlijn heeft een schilderij van Rembrandt herontdekt. Het werk behoort al bijna honderd jaar tot de collectie van het museum en werd jarenlang aangezien als een Rembrandt, totdat een onderzoek van het Rembrandt Research Project in 1989 uitwees dat het een werk van zijn leerling Govert Flinck zou zijn. Vanwege de aanstaande expositie ‘David Hockney – Landscapes in Dialogue’ liet het museum het schilderij opnieuw onderzoeken, met als resultaat dat ‘Landschap met een brug met zeven bogen’ toch door Rembrandt zelf blijkt geschilderd.

Het schilderij is vanaf 8 april te zien in ‘David Hockney – Landscapes in Dialogue’. Deze expositie toont de Hockneys beroemde serie over de vier seizoenen in combinatie met landschapsschilderijen uit de collecties van de Gemäldegalerie, de Nationalgalerie en het Kupferstichkabinett, waaronder werk van John Constable en Vincent van Gogh. 

Bron: ArtDaily
Beeld: Rembrandt Harmensz. van Rijn, ‘Landschap met een brug met zeven bogen’, ca. 1638, © Staatliche Museen zu Berlin, Gemäldegalerie / Christoph Schmidt