Op 22 juni start in het Spoorwegmuseum ‘Het leukste reisje van Nederland’. Op zeven verschillende plekken in het museum kunnen bezoekers genieten van een gevarieerd programma dat door verschillende culturele partners wordt ingevuld. Het Spoorwegmuseum werkt hiervoor samen met Naturalis, Eye Filmmuseum, Zuiderzeemuseum, Afrika Museum, Fotomuseum Den Haag en TivoliVredenburg. ‘Het leukste reisje van Nederland’ duurt van 22 juni t/m 1 juli. Alle informatie is te vinden op www.hetleukstereisjevannederland.nl.

Zeven bestemmingen
Reizen is veel meer dan je verplaatsen van a naar b. Bij reizen hoort avontuur, ontdekken, plezier. Dat is het uitgangspunt van ‘Het leukste reisje van Nederland’. In het Spoorwegmuseum kun je met een speciaal paspoort een reis maken langs zeven inspirerende bestemmingen waar van alles te ontdekken is. Iedere bestemming heeft een ander thema. Het Afrika Museum toont met live dansers hoe Afrikaanse dans invloed heeft gehad op de hiphop- en jazzstijl van tegenwoordig. TivoliVredenburg neemt je mee op een muzikale wereldreis. Verteller Freek Vonk neemt je namens Naturalis 67 miljoen jaar terug in de tijd. Fotomuseum Den Haag heeft Sacha de Boer gevraagd haar tips & tricks te geven voor de beste reisfoto. Filmmuseum EYE prikkelt de verbeelding met de Oscarwinnende film Le Ballon Rouge. Het Zuiderzeemuseum laat je het ware vissersleven ervaren aan boord van het schip ‘De Nijverdal’. De reis eindigt bij de eindbestemming in een Dome voor het Maliebaanstation. Hier zal de Utrechtse kunstenaar Mondo Leone je op spectaculaire wijze meenemen op de ultieme reis.

Online kaartverkoop
Kaarten zijn online verkrijgbaar op www.hetleukstereisjevannederland.nl ‘Het leukste reisje van Nederland’ is tot stand gekomen met dank aan de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Bron en beeld: Persbericht het Spoorwegmuseum