Hebt u de winterwandeling gezien in de voetsporen van Wilhelmina Hawley in Rijsoord in Museumtijdschrift 8? Speciaal voor museumtijdschriftlezers is er op zaterdag 1 december een lezing en theatervoorstelling over deze kunstenaarskolonie. Schrijf u nu in!

Speciaal voor Museumtijdschriftabonnees geven kunsthistoricus Alexandra van Dongen (conservator Museum Boijmans van Beuningen) en storyteller/actrice Caja van der Poel op zaterdag 1 december 2018 een lezing/voorstelling in restaurant Ross Lovell in Rijsoord. Deze van oorsprong zeventiende-eeuwse herberg was het voormalige hoofdkwartier van het schildersdorp Rijsoord (1888-1914), genaamd Hotel Warendorp.

Alexandra van Dongen vertelt over haar onderzoek naar de geschiedenis van het schildersdorp aan de hand van haar Amerikaanse overgrootmoeder Wilhelmina Douglas Hawley (1860-1958) die als kunstenaar vanuit New York via Parijs in Rijsoord terechtkwam. Storyteller en actrice Caja van der Poel speelt Vrouw Warendorp, de voormalige waardin van het hotel. De lezing en voorstelling wordt op 1 december tweemaal gegeven: voor kinderen en voor volwassenen.

Kleine expositie
In de Tolhuiskamer van de oude herberg is een kleine tentoonstelling ingericht met originele schilderijen, aquarellen, vervaardigd in in Rijsoord tijdens de periode 1888-1914. In het nieuwe nummer 8 van Museumtijdschrift (pag. 56-57), vindt u een artikel door Marina de Vries met in de tentoonstellingsagenda (bijlage pag. 22) een dorpswandeling door Rijsoord.

Praktische informatie en aanmelding:
Restaurant Ross Lovell
Rijksstraatweg 67
2988 BB Ridderkerk
www.rosslovell.nl/ridderkerk-rijsoord

Lezing en voorstelling (gratis, excl. uw versnaperingen in het restaurant):
Lezing en voorstelling voor kinderen: 13.30-14.30 (inloop vanaf 13.00)
Lezing en voorstelling voor volwassenen: 16.00-17.00 (inloop vanaf 15.30)

Aanmelden is verplicht, graag het aantal gewenste personen (max. 4 p.p.) en het gewenste tijdstip, met uw naam en uw telefoonnummer doorgeven aan Alexandra van Dongen: alexandragaba@hotmail.com
Meld u snel aan, want vol = vol!

Beeld: Wilhelmina Douglas Hawley, Jonge vrouw in de keuken, Rijsoord, circa 1892-1900, particuliere collectie.