Vanaf 1 juni openen het Van Gogh Museum en het Mauritshuis hun deuren weer voor het publiek. Het Mauritshuis meldt dat de tentoonstelling George Stubbs – De man, het paard, de obsessie wordt verlengd tot en met 30 augustus. Het Van Gogh Museum verlengt de tentoonstelling In The Picture tot 30 augustus. Ook is het recent aangekochte schilderij Onkruid verbrandende boer vanaf 1 juni in het Van Gogh Museum te zien.

Van Gogh Museum
Het Van Gogh Museum meldt dat het museum zijn deuren opent als alles goed blijft gaan en de veiligheid van bezoekers en personeel niet in het geding komt. Tickets zijn alleen via de website van het museum verkrijgbaar, hierdoor wordt het aantal bezoekers gereguleerd en verspreid over de dag. Het museum verwacht de (digitale) ticketverkoop vanaf maandag 25 mei 2020 te herstarten voor de eerste bezoeken in juni.

Mauritshuis
Tickets zijn vanaf 21 mei te boeken via de website van het museum. Op die dag geeft het museum ook meer informatie over hoe om te gaan met reeds aangeschafte tickets en andere veelgestelde vragen

Bron: Persberichten Mauritshuis en Van Gogh Museum
Beeld: George Stubbs, ‘Whistlejacket’, ca. 1762, collectie National Gallery, Londen