Tijdens de tiendaagse tuinen- en kunstroute Westerwolde Rijgt, van vrijdag 15 tot en met zondag 24 juni, kun je niet alleen gratis de exposities in het MOW, Museum de Oude Wolden te Bellingwolde, bezoeken, ook het buitenterrein doet vrolijk mee.

Menselaar
Zo tref je op zondag 17 en vrijdag 22 juni aan het einde van de middag een echte menselaar. Menselaars lijken een beetje op vogelaars maar spotten mensen in plaats van vogels. Menselaar in kwestie is kunstenaar Heleen Wilkens, die vanaf haar uitkijkpost in een oude brandweerbus de bezoekers van het museum observeert. Haar bevindingen tekent zij op als portretten die je vervolgens buiten in speciale kijkkastjes terugvindt.

Groene Geluksroute
In het wandelbos achter het museum kun je de Groene geluksroute lopen, met inspirerende spreuken en momenten. Pluk je geluk, knuffel een boom of doe wijsheid op in de speciale groene boekenhoek.

24K XL
In het museum tref je naast de realistische schilderijen van Lodewijk Bruckman de tentoonstelling 24K XL, met tien inspirerende kunstenaars uit de eigen regio.

Muziek in en om het MOW
Verschillende muzikale optredens maken het feest compleet, met middeleeuwse muziek van ensemble Wiltsangh, luisterliedjes van Henk Bogaard en Groningse indiepop van Marlene Bakker.

Alle informatie over het speciale Westerwolde Rijgt programma in het MOW tref je op de webpagina http://museumdeoudewolden.nl/bericht/westerwolde-rijgt. Ga naar www.westerwolderijgt.nl voor een overzicht van alle andere locaties en activiteiten in deze tien dagen.

Bron: Persbericht Museum de Oude Wolden
Beeld: Heleen Wilkens, Menselaar – Persbericht Museum de Oude Wolden