Den Haag, 14 april 2022

Vandaag geeft PostNL een gouden postzegel uit ter ere van het 150e geboortejaar van kunstschilder Piet Mondriaan. Op de postzegel staat een uitsnede van de ‘Victory Boogie Woogie’, het laatste schilderij van Mondriaan uit 1944.

Mondriaan (1872-1944) is wereldberoemd geworden met zijn geometrisch-abstracte werken. De 24-karaats gouden postzegel ‘150 jaar Piet Mondriaan’ is in een beperkte oplage gedrukt. De postzegel wordt geleverd inclusief speciale bewaarcassette met certificaat van echtheid en kost € 50,00. PostNL geeft gouden postzegels uitsluitend uit ter gelegenheid van bijzondere jubilea en andere speciale herdenkingen, altijd in een beperkte oplage. Het bijzondere aan deze nieuwste uitgifte is dat er voor het eerst ook andere kleuren dan goud zijn gebruikt. Het lettertype op de postzegel voor de waardeaanduiding 1 en Nederland is een ontwerp van letterontwerper Martin Majoor uit Arnhem. Voor de overige typografie is gebruikgemaakt van de SF Orson Casual Heavy van letterontwerper Derek Vogelpohl (ShyFoundry) uit Omaha, Nebraska.

Bakfiets à la Mondriaan
De gouden postzegel 150 jaar Piet Mondriaan werd vandaag bezorgd met een elektrische postbakfiets van PostNL. Deze was voor de gelegenheid voorzien van de kenmerkende zwarte lijnen en kleurrijke vlakken die we kennen van de schilderijen van Mondriaan. Tegelijk met de uitreiking van de eerste gouden postzegel opende wethouder Koşer Kaya in de Mariënhof (Kleine Haag 2, Amersfoort) de expositie ‘Special Artists meet Mondriaan’. De tentoonstelling bestaat uit werken van mensen met een beperking, die zich door schilderijen van Mondriaan hebben laten inspireren. Naast schilderijen zijn er onder meer tekeningen, textielwerken en keramiek te zien.

Verkrijgbaarheid
De gouden postzegel 150 jaar Mondriaan is, zolang de voorraad strekt, uitsluitend verkrijgbaar via de webshops bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 – 868 99 00. Op de postzegel staat waardeaanduiding 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Bron en beeld: PostNL