Na Brussel en Wallonië verscherpt nu ook Vlaanderen de coronamaatregelen: bioscopen en musea gaan dicht, alle evenementen zijn afgelast.

De Vlaamse gouverneurs en de kern van de Vlaamse regering hebben dinsdagavond 27 oktober besloten om over te gaan tot strengere coronamaatregelen. Zowat alle vrijetijdsbestedingen die binnen plaatsvinden, gaan op de schop.
Dat betekent dat onder meer alle cultuurhuizen, zoals bioscopen en musea, dicht moeten met ingang van vrijdagmiddag 30 oktober om 18 uur. Hoe lang de musea dicht zullen blijven, is niet bekend.

‘Ondanks genomen beslissingen blijven de cijfers onheilspellend evolueren. We moeten daarom maatregelen verstrengen’, zo trapte de Vlaams minister-president Jan Jambon de persconferentie af. België telt verhoudingsgewijs het grootste aantal COVID-19-besmettingen van heel Europa. Ook zijn er nog nooit zoveel ziekenhuisopnames door COVID-19 geweest in 24 uur tijd. Ook niet tijdens de eerste golf.

Update: Ook in Frankrijk en Duitsland sluiten de musea opnieuw hun deuren vanwege aangescherpte coronamaatregelen. In Frankrijk vanaf vrijdag 30 oktober en in Duitsland vanaf maandag 2 november. 

Bron: Onder meer businessam.be
Beeld: Zaal Groeningemuseum voor de coronacrisis, Brugge