NIEUWS | Op de persconferentie van dinsdag 3 november heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt dat ook in Nederland de musea opnieuw hun deuren moeten sluiten. De maatregel gaat woensdag 4 november om 22 uur in en geldt tot 19 november.

Volgens de informatie op de website van de rijksoverheid: “Alle publiek toegankelijke locaties zijn gesloten. Zoals musea, theaters, sexclubs, casino’s, bioscopen, pretparken, dierenparken, zwembaden en bibliotheken.”
De maatregel, volgens de regering noodzakelijk om het coronavirus in te perken, geldt voor twee weken en gaat woensdag 4 november om 22 uur in. Na die twee weken, zo zei Rutte, vanaf 19 november, zullen de extra maatregelen ‘automatisch’ voorbij zijn en gaan we terug naar de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. Medio december beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna mogelijk is. Ook kunnen in de loop van de week voor bepaalde regio’s zwaardere maatregelen worden genomen.

buitenland
In de landen om ons heen, in België, Duitsland en Frankrijk, zijn de musea al opnieuw gesloten. Groot-Brittannië besluit hierover op 4 november.

Bron: Rijksoverheid.nl
Beeld: Tentoonstelling ‘Extra Large’ in de Kunsthal Rotterdam, met het tapijt ‘Cheyt Pyr’, 1977, van Victor Vasarely, toen de musea nog open waren