Museum Arnhem heeft een tijdelijke locatie in Arnhem gevonden om actuele kunst, ontwerp en mode te presenteren. Het museum opent rond maart 2019 een pop-up presentatieruimte voor actuele kunst in de Walburgiskerk. Deze tijdelijke tentoonstellingsplek biedt onder andere podium aan Arnhemse makers en geeft ruimte voor een programma met nieuwe, experimentele en actuele thema’s.

Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Na de sluiting van Museum Arnhem en die van meerdere Arnhemse presentatieplekken heeft Arnhem een presentatieplek voor kunst heel hard nodig. De Walburgiskerk is uitermate geschikt als presentatieplek omdat het ruimtelijk, groot en licht is.”

Walburgiskerk
Projectontwikkelaar Theo de Rijk heeft de Walburgiskerk gekocht. De Rijk wil van de kerk een cultuurhistorische trekpleister maken en daarnaast appartementen en kantoren realiseren in het gebouw. In deze voorbereidingsfase huurt Museum Arnhem de kerk voor een periode van twee jaar. “We geven de Walburgiskerk geen museale functie. Op het gebied van klimaatbeheersing en veiligheid voldoet het gebouw namelijk niet. De kunstwerken van Jan Mankes en Carel Willink gaat het publiek dus niet zien in deze presentatieruimte. Wel gaan we ons richten op actuele kunst, ontwerp en mode. De kennis en ervaring gaan we gebruiken in de aanloop naar het nieuwe museumgebouw, waar we ook ruimte gaan bieden voor actuele kunst.” Aldus Saskia Bak.

Museum Arnhem is gesloten en gaat verwachting eind 2019 weer open. Het museum wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel ontworpen door Benthem Crouwel Architecten. Er komen nieuwe tentoonstellingszalen en publieksruimtes.
Meer informatie over het programma in de pop-up tentoonstellingsruimte voor actuele kunst van Museum Arnhem volgt in januari 2019.

Bron: persbericht Museum Arnhem
Beeld: Walburgiskerk. Foto: Drone Video Steiner