Maar liefst 18 creatieve opdrachten voor thuis, gemaakt door professionele kunstenaars, staan op het gelanceerde lakenhal.nl/thuisatelier van Museum De Lakenhal in Leiden. Het Thuisatelier is speciaal gemaakt voor het online publiek, van jong tot oud. De uiteenlopende thuisopdrachten zijn zelfstandig ‘aan de keukentafel’ uit te voeren en hebben allemaal een link met de collectie van het museum. Ook na de opheffing van de intelligente lockdown blijft het museum opdrachten aan het platform toevoegen.

Opdrachten door kunstenaars, geïnspireerd op de collectie
De opdrachten zijn bedacht door professionele kunstenaars, die daarnaast in het museum werkzaam zijn als workshopdocent of samenwerkingspartner. Zij hebben zich voor hun opdrachten laten inspireren door een werk of een kernverhaal uit de collectie van Museum De Lakenhal.

Thuisopdrachten
In het Thuisatelier draait het om talentontwikkeling: het aanleren van creatieve technieken en het beter leren kennen en begrijpen van uzelf en de wereld om u heen. Er zijn verschillende categorieën: van eenvoudig tot uitdagend, samen of alleen, voor binnen of buiten, op papier, met verf of ‘alles uit de kast’. Iedere opdracht bestaat uit een A4’tje dat u kunt downloaden en printen, met daarin een introductie en een handzaam stappenplan. De opdrachten kunt u doen als vrijetijdsbesteding of als onderdeel van noodgedwongen thuisonderwijs.

#KunstMakenMetKunstenaars
Deelnemers kunnen hun resultaten delen via de hashtags #LakenhalAtelier en #KunstMakenMetKunstenaars. Ook na het coronatijdperk blijft het museum opdrachten aan het platform toevoegen. Op deze manier wordt het Thuisatelier een duurzaam initiatief.

Klik hier om naar het Thuisatelier te gaan

Bron en beeld: Museum De Lakenhal