Op 21 mei 2013 opende prinses Beatrix museum Villa Mondriaan in Winterswijk. Inmiddels is het museum vijf jaar geopend voor publiek en kan er teruggekeken worden op veel mooie tentoonstellingen zoals ‘Mondriaan en Nolde in de Natuur’, ‘Figuratie in Stijl’ en ‘Mondriaan en zijn Leermeesters’. Jaarlijks ontvangt Villa Mondriaan gemiddeld 15.000 bezoekers en is het museum een begrip geworden in de Achterhoek.

Programma lustrum: 5 workshops, €5,- entree en 5 bijzondere rondleidingen
Om het jubileum te vieren, vinden er rondom 21 mei veel speciale activiteiten plaats. De feestelijke activiteiten beginnen al op zondag 20 mei (Eerste Pinksterdag). Er zijn deze dag in samenwerking met de kunstmanifestatie KunstOer twee gratis workshops voor jong en oud: ‘Schilder je eigen canvastas in Mondriaanstijl’ en ‘Schilderen op muziek’. Ook op maandag 21 mei zijn deze workshops te volgen. Tijdens de koopzondag op 27 mei worden kinderen tussen 11:00 en 13:00 uur uitgenodigd om de Villa van Piet Mondriaan te versieren.

Om het 5-jarig bestaan van het museum goed te vieren is de entree op 21 mei slechts €5,-. Daarnaast worden er die dag 5 verschillende soorten gratis rondleidingen gegeven. Tussen 12:00 en 16:00 uur is er o.a. een kinderrondleiding, Duitstalige rondleiding en ook een rondleiding door museumdirecteur Judith Kadee.

Ook de rest van de week t/m 27 mei zijn er elke dag twee gratis rondleidingen om 12:00 en 15:30 uur waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Op de website van het museum staan de precieze tijdstippen van alle activiteiten.

Win een overnachting in de museumtuin
In de lustrumweek kunnen twee personen een speciale overnachting in de museumtuin winnen. Gedurende de avond van 25 mei verzorgt het museum aan twee gelukkigen een volledig verzorgde avond en ochtend met een privérondleiding na sluitingstijd, een luxe diner bij Hertog Karel van Gelre en een ontbijt op bed. Kans maken op een overnachting om nooit meer te vergeten? Stuur dan een email naar info@villamondriaan.nl en vertel waarom juist u de overnachting in de museumtuin moet winnen! Meedoen kan tot en met 17 mei. Op 18 mei wordt er contact opgenomen met de winnaars van het arrangement.

Bron en beeld: Persbericht Museum Villa Mondriaan