Op 29 november opent Museumhuis Van Eysinga in het centrum van Leeuwarden. Dit is het zevende van de uiteindelijk vijfendertig Museumhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser. Een vernieuwende “winkel-keten van musea” met prachtige huizen uit alle perioden en stijlen. In de Museumhuizen hoef je niet te fluisteren of met je handen op je rug rond te lopen. Je wordt juist uitgenodigd om je thuis te voelen: ga lekker zitten op de bank of kijk eens in de lades van de buffetkast.

Een feest voor het oog
Het Museumhuis Van Eysinga is een stijlvol herenhuis uit de achttiende eeuw met prachtig ingerichte stijlkamers. Het huis werd rond 1781 in Lodewijk XVI-stijl gebouwd voor Frans Julius Johan van Eysinga. Het werd de afgelopen jaren grondig gerestaureerd. Ann-Katrin Adolph, architect bij Vereniging Hendrick de Keyser (de eigenaar van het pand) vertelt: “de renovatie was een groot avontuur. We herontdekten een oude personeelszone die in onbruik was geraakt en deden onderzoek naar de originele kleuren van het interieur. Zo konden we de sfeer en grandeur van vroeger weer terughalen.”

Opening Museumhuis Van Eysinga: gratis binnenkijken op zaterdag 1 december!
Op donderdag 29 november vindt de feestelijke opening plaats in Museumhuis Van Eysinga. Het nieuwe museum wordt geopend door Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden. Speciaal voor de gelegenheid heeft fotograaf Koen Hauser hier een tijdelijke installatie gemaakt. Op zaterdag 1 december is het Museumhuis gratis te bezoeken.

Zie voor meer informatie: www.museumhuizen.nl

Praktische informatie
De Museumhuizen werken met tijdsloten. Kies een dag en tijd uit en weet zo dat u nooit voor een dichte deur staat. Ook kan er zo voor gezorgd worden dat het niet te druk wordt in de Museumhuizen en u rustig rond kunt kijken. Reserveer een tijdslot met de Koop Tickets-knop op de website van Museumhuizen.

Prijzen: volwassenen € 8, kinderen 0-11 jaar gratis, jongeren 12-26 jaar € 5.
Gratis voor huisgenoten-pashouders, leden van Vereniging Hendrick de Keyser, BankGiro Loterij VIP-KAARThouders

Bron en beeld: persbericht Vereniging Hendrick de Keyser