Door het hele land kunnen kinderen tijdens de Museumkidsweek volop musea ontdekken. In wel 164 musea zijn gezamenlijk meer dan 400 activiteiten te beleven. De Museumkidsweek sluit ook dit jaar aan op het thema van de Kinderboekenweek: ‘vriendschap’. Via een wedstrijd worden de jonge museumbezoekers uitgedaagd samen de coolste plek van het museum te vinden. Alle activiteiten en de deelnemende musea zijn te vinden op museumkidsweek.nl.

Tijdens de Museumkidsweek kunnen jonge bezoekers t/m 12 jaar meedoen aan een wedstrijd. Tikkit, de Museumkidsmascotte, neemt deelnemers mee naar de meest bijzondere plek in het museum. Door daar samen met een vriend(in) en/of Tikkit een foto te maken en deze op museumkidsweek.nl te plaatsen maken kinderen kans op een speciaal vriendenfeest in het museum! Op museumkidsweek.nl staat een overzicht van de deelnemende musea. Bij die musea is een wedstrijduitleg aanwezig bij de balie.

Over de Museumkidsweek 2018
De Museumkidsweek is een initiatief van de Museumvereniging, de brancheorganisatie van ruim 400 musea in Nederland. De vereniging wil zo veel mogelijk inwoners van Nederland kennis laten maken met prachtige collecties door hen te prikkelen, te verrassen, te inspireren met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud! Het beoogde resultaat is een sterkere binding van alle Nederlanders met museale collecties door het hele land. Die sterkere binding met museale collecties begint steeds bij de jongste generaties.

De Museumkidsweek 2018

  • Van 13 t/m 28 oktober (de hele herfstvakantie)
  • Door heel Nederland
  • Vriendschaps-fotowedstrijd
  • Museumkidsweek.nl

Bron en beeld: persbericht Museumvereniging