De mooiste bloemstillevens van de zeventiende eeuw, de virtuoze beelden van Jasper de Beijer, op pad naar de veelzijdige kunststad Venlo. Het eerste nummer van het grootste kunsttijdschrift van Nederland brengt het zonnetje in huis.

Het eerste nummer van het grootste kunsttijdschrift van Nederland brengt het zonnetje in huis. Het Mauritshuis viert zijn tweehonderdste verjaardag namelijk met uitbundige boeketten, die nooit verwelken. Weet u dat vooral vrouwelijke schilders uitblonken in deze spektakelstukken?

Onze auteur Anneke van Wolfswinkel trok naar Parijs om de Nederlandse beeldhouwer Mark Brusse te spreken. 84 jaar is hij, en hij gaat nog elke dag met de bus naar zijn atelier. Museum Beelden aan Zee toont een overzicht van zijn beelden, over stilte en andere culturen.

Oud en nieuw komen samen in dit heerlijk optimistische nummer. Met aandacht voor de collectie oude tekenkunst van Helene Kröller-Müller, die toch vooral bekendstaat als verzamelaar van moderne kunst. Een absolute aanrader is het overzicht van de virtuoze fotograaf en tekenaar Jasper de Beijer straks in Museum Rijswijk. Zijn razendknap gemaakte werelden schuren langs schoonheid en ongemakkelijke herinneringen.

Verder onder veel meer: tentoonstellingstips, boeken, Art Rotterdam en de mijmeringen van Pauline Broekema over de theedoek van Kitty van der Mijll Dekker.

Museumtijdschrift 1 laat u genieten van de mooiste tentoonstellingen, ook nu de musea nog even dicht zijn.

Abonnees krijgen het nummer vanzelf op de mat, alle anderen: bestel het nieuwe nummer nu in onze winkel >